Przygotowała pani Krystyna Panasiuk z Czeczotów.
5-6 pomidorów porżnąć w krążki, 3 papryki w paski, 2 cebule średniej wielkości w krążki, 3-4 jajka ugotowane na twardo w plasterki, 60 gr twardego sera zetrzeć na tarce. Pomidory, cebule, papryki, ser starannie wymieszać, dodając 2 stołowe łyżki octu, oleju według doświadczenia kulinarnego, całość posolić i popieprzyć. Ułożyć w salaterce warstwami przekładanymi plasterkami jajek. Parę gałązek koperku lub pietruszki będzie zwieńczeniem naszej twórczości.
„Wędrówki po Grodzieńszczyźnie” Stanisława Poczobuta
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!