Składniki: 600 g wątróbki wołowej, 2 jajka, 3 cebule, 3 łyżki mąki, 400 g majonezu, orzechy do dekoracji, 50 g żółtego sera, sól i pieprz.
Wątróbkę zmielić. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać i podzielić na kilka części. Piec jak naleśniki (powinno być trochę grubsze niż zwykłe naleśniki). Kiedy ostygnie każdy naleśnik z wątróbki posmarować majonezem i z góry posypać smażoną cebulą. Ułożyć w formie tortu. Ostatni naleśnik posmarować z góry majonezem. Posypać tort wątróbkowy cebulką i tartym serem z orzechami.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!