Składniki: 500 g wieprzowiny, 2 marchewki, 2 cebule, 2 liście laurowe, 3 ziemniaki, 400 g kiszonej kapusty, sól i pieprz, olej roślinny.
Cebulę i marchew oczyścić, a następnie obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Wieprzowinę pokroić w kawałki i gotować porcje w dwóch litrach wody, usuwając pianę. Wyjąć wieprzowinę i odcedzić bulion. Dodać kapustę i gotować 5-8 minut. Odstawić na 10 minut. Umieścić wszystkie warzywa i kwaśną kapustę w bulionie, dodać liść laurowy, sól, pieprz i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać na ciepło z chlebem.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!