Składniki: 500 g kurzych wątróbek, 100 g masła, 1 cebula, 1 marchew, koper, kromki białego chleba, sól, kilka czarnych oliwek dla ozdoby.
Ugotować wątróbki w wodzie bez soli. Drobno pokroić cebulę i marchewkę i poddusić. Wymieszać z wątróbkami i zemleć w mikserze aby powstała jednorodna masa, lekko posolić.
Drobno pokroić koperek. Posmarować kromki chleba masłem i posypać pokrojonym koperkiem. Na środek każdej kromki wyłożyć łyżkę stołową przygotowanej uprzednio masy i nadać jej kształt jeżyka. Z pozostałej masy przy pomocy torebki do ozdabiania ciast uformować igiełki. Przekroić oliwki i zrobić z nich jeżom noski i oczka.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!