Składniki: 300 g mięsa mielonego (wieprzowina + wołowina), 1 cebula, 1 jajko, 300 g świeżych grzybów, 100 g sera, 1 łyżka majonezu, 1 marchew, sól i pieprz do smaku, pietruszka do dekoracji.
Przygotowany farsz wymieszać z jajkiem i cebulką zmieloną w maszynce, dodać sól i pieprz. Ugotować marchew. Pokroić grzyby i usmażyć. Farsz rozwałkować na cienką warstwę, wyłożyć grzyby i marchewkę pokrojoną w paski. Skręcić w roladę i delikatnie przenieść na blachę. Posmarować z góry majonezem i posypać tartym żółtym serem. W piekarniku piec przez 30 minut w temperaturze 200 C.
Wyłożyć na talerz i udekorować pietruszką. Rolada mięsna z grzybami i serem gotowa.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!