Składniki: 400 g herbatników, 200 g masła lub margaryny, 1 szklanka cukru, 1 jajko, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao w proszku, 100 g orzechów.
Rozdrobnić herbatniki, dodać orzechy i zmiksowane jajko. Dobrze wymieszać. Teraz w osobnym naczyniu do masła lub margaryny dodać 1 szklankę cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao. Umieścić na kuchence i zagotować. Czekamy aby trochę ostygło i wlewamy do pokruszonych herbatników. Dobrze mieszamy. Na stole rozściełamy folię i wykładamy na nią masę. Formujemy w kształcie kiełbasy. Wkładamy do zamrażalki na 3 godziny. Kiełbasa czekoladowa gotowa!
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!