Drogi Użytkowniku,
w związku z obowiązywaniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszej strony. Zamykając ten komunikat (kliknięcie w przycisk "Przejdź do serwisu") oświadczasz, że zapoznałeś się z treścią Polityki Prywatności i zgadzasz się na wskazane w wymienionym dokumencie działania.
1 komentarz
Kuchnia Kresowa
10 grudnia 2012 o 22:30Szanowny Panie Kucharzu Kresowy,
Odrzucić główkę i ogonek to ja jeszcze dam radę; ale ściąć skórkę i wyjąć kość grzbietową – to już wyższa szkoła jazdy.
Podobno, jak się jest praworęcznym, trzeba śledzia ułożyć główką w prawą stronę (a jak leworęczny – odwrotnie) i zdecydowanym ruchem zrobić to, co Pan pisze.
Dodam, że kilka razy próbowałam – nieskutecznie – na śledziu i na innych rybach też, o czym ze smutkiem przed Wilią powiadamiam