Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

  • Białoruska babka ziemniaczana

    24 maja 2013
    Białoruska babka ziemniaczana

    Białoruska babka ziemniaczana

    Składniki: 2 kg ziemniakow, 1 jajko, 2 łyżki śmietany 20%, 2-4 duże paski boczku, 1 duża cebula, sól i zmielony czarny pieprz do smaku.

    Boczek kroimy w paski. Następnie podsmażamy na małym ogniu bez dodatku oleju roślinnego. Smażymy cebulę (można na smalcu lub tłuszczu z boczku). Obieramy ziemniaki i cieramy na małej tarce. Dodajemy jajko, przyprawy i boczek. Układamy w żaroodpornym naczyniu lub w formie do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy przez 20-30 minut – aż białoruska babka ziemniaczana pokryje się złocistą skórką.

    Smakosz Kresowy

    Wrzuć na:
    Tagi:

    W związku z odmową dalszego dofinansowania działalności portalu przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP stracili Państwo możliwość komentowania u nas artykułów, gdyż nie posiadamy środków na opłacenie pracy moderatora. Nie możemy natomiast wpuszczać kilkuset komentarzy dziennie bez moderacji, gdyż zbyt często nawołują one do przemocy, zawierają zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam. Bardzo nam przykro, że w ten sposób została ograniczona swoboda Państwa wypowiedzi. Przywrócimy komentarze kiedy tylko znajdziemy własne środki na bardzo skromne opłacenie moderatora. Zapraszamy do komentowania na naszym fanpage'u na Facebooku.