Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

  • Białoruska babka ziemniaczana

    Białoruska babka ziemniaczana

    Białoruska babka ziemniaczana

    Składniki: 2 kg ziemniakow, 1 jajko, 2 łyżki śmietany 20%, 2-4 duże paski boczku, 1 duża cebula, sól i zmielony czarny pieprz do smaku.

    Boczek kroimy w paski. Następnie podsmażamy na małym ogniu bez dodatku oleju roślinnego. Smażymy cebulę (można na smalcu lub tłuszczu z boczku). Obieramy ziemniaki i cieramy na małej tarce. Dodajemy jajko, przyprawy i boczek. Układamy w żaroodpornym naczyniu lub w formie do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy przez 20-30 minut – aż białoruska babka ziemniaczana pokryje się złocistą skórką.

    Smakosz Kresowy

    Wrzuć na:
    Tagi:
    24 maja 2013

    UWAGA! Komentarze zawierające wulgaryzmy będą usuwane automatycznie. Komentarze zawierające osobiste obelgi i wzywające do przemocy usunie moderator. W przypadku powtarzania się takich komentarzy IP komentującego zostanie zablokowane, podobnie jak autora podającego fałszywy adres mailowy.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *