Bigos po hultajsku

25 maja 2018

Przepis z dawnej „Kucharki Litewskiej”: Bigos po hultajsku

Potrzebną ilość kwaszonej kapusty zalać bulionem z wołowego mięsa, dodać rozpuszczony smalec wieprzowy, posolić, popieprzyć i dusić. Można dodać pokruszonej kostki bulionowej. Mięso z bulionu pokroić w kostkę i dodać do kapusty dodając zasmażkę. Całość dusić, aż kapusta nie pociemnieje. Ważne, aby co jakiś czas przemieszać bigos, żeby się nie przypalił. Podawać z podsmażona kiełbasą.  Na wydaniu dobrze jest okładać tę jarzynę podsmażoną kiełbasą.


Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *