Składniki: bagietka, 100 g wędzonego mięsa, 100 g szynki, 100 g żółtego sera, 150 g masła, 2 słodkie zielone papryki, 2 pomidory, 3 ugotowane jajka, musztarda, sól, chrzan.
Od bagietki odkroić piętki i wydrążyć ją w środku. Wędzone mięso, ser, jajka i pieprz drobno posiekać, pomidory drobno pokroić. Masło rozetrzeć z chrzanem i musztardą. Wszystko wymieszać, posolić (można dodać trochę wydrążonego pieczywa z bagietki pokrojonego w kostkę). Napełniamy bagietkę naszym nadzieniem i wstawiamy do lodówki (można ją owinąć folią). Przed podaniem na stół pokroić.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!