Pasztet ze szczupaka

13 kwietnia 2018

Przepis z dawnej „Kucharki Litewskiej”: pasztet ze szczupaka

Szczupaka czyścimy z łusek i pozbawiamy wszystkich. Rybę solimy podpiekamy (nie pieczemy!) podlewając masłem. Na brytfance rozkładamy farsz mięsny posypany skórką z cytryny i kaparami. Można dodać szyjek rakowych. Całość solimy. Na to kładziemy szczupaka tak, aby wcześniej wyłożony farsz znalazł się w jego wnętrzu. na całość kładziemy płat ciasta francuskiego, który malujemy jajkiem i wsadzamy na godzinę do pieca. Gotowy pasztet podajemy z sosem trafiającym w nasze gusta.


Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *