Na wstępie stanowczo zaznaczamy: nasze mięsne jeżyki nie mają nic wspólnego ze słynnym telewizyjnym „mięsnym jeżem”. Składniki: 500 g mięsa mielonego, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 150 g ryżu, 1 kg ziemniaków, 150-200 g żółtego sera, sól i pieprz.
Ryż ugotować i odcedzić. Do mięsa dodajemy zmieloną cebulę, czosnek, jajko, ryż, sól i pieprz. Lepimy kotlety i układamy na brytfance. Między kotletami układami pokrojone ziemniaki. Solimy ziemniaki, a z góry posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180 C.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!