Składniki: 250 g gotowanej piersi kurczaka, 3 jajka, 1 duże zielone jabłko, 1 średnia cebula, 150 g sera, 2-3 łyżki majonezu, sól do smaku. A do dekoracji węża: 100 g obranych orzechów włoskich, gotowana marchewka, kawałek żółtego sera, oliwka i pietruszka.
Cebulę drobno posiekać i zalać wrzątkiem na kilka minut – w ten sposób usuniemy gorycz. Podsmażoną pierś kurczaka pokroić w kostkę. Jajka na twardo, obrane jabłko i ser zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystkie składniki w misce i doprawić majonezem. Ułożyć na półmisku w formie wężyka, posypać orzechem, udekorować marchewką. I oto nasz wąż orzechowy jak żywy.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!