Składniki na ciasto: 500 g mleka, 2 jajka, półtorej szklanki mąki, 30 g cukru, 2 łyżki masła, 1 łyżka kakao, sól. Nadzienie do naleśników: 200 g twarogu, 3 łyżki cukru, 300 g truskawek.
Zrobić ciasto do naleśników. Trochę ciasta odlać i dodać kakao. Smażymy naleśniki: wlewamy na patelnię, a po naleśnikach lejemy łyżką kręgi z ciasta z kakao. Smażymy z dwóch stron. Smarujemy naleśniki twarogiem zmieszanym z cukrem. Dekorujemy i podajemy naleśniki „Zebra” do stołu. Smacznie i oryginalnie.
Smakosz Kresowy
1 komentarz
jak muffinki
30 stycznia 2017 o 19:01Wygląda fantastycznie. Ciężko je zrobić?
Świetnie wygląda! Czy długo się je robi?