Sami nie wiemy kto i dlaczego tak nazwał to danie. Ale mniejsza o nazwę, ważne jak smakuje!
Składniki: 1 kg farszu, jajka, 100 g sucharów, cebula, skwarki, pół szklanki kefiru, sól, pieprz.
Przygotowujemy mięso jak na kotlety. Dodajemy 2 jajka surowe, cebulę, skwarki, kefir, sól, pieprz, suchary. Wkładamy większość mięsa do formy, układamy gotowane jajka, z góry przykrywamy resztą mięsa. Wkładamy do lodówki póki nie nagrzeje się piekarnik. Potem pieczemy około godziny w temperaturze 200 stopni C.
Tak powinny wyglądać kolejne fazy przygotowania dania fałszywy zając:
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!