Składniki: 800 g białej kapusty, 5-6 łyżek oleju roślinnego, 2 cebule, 1-2 marchwie, sól i pieprz do smaku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, pietruszka.
Umyć kapustę i drobno posiekać. Cebulę obrać, umyć i też drobno posiekać. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Rozgrzać patelnię i smażyć cebulę z marchwią około 6 minut. Następnie dodać kapustę. Dusić na małym ogniu do miękkości, przez 25-30 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Dusić jeszcze przez 5 minut. Zasmażana młoda kapusta to dobry dodatek do mięsa, ale także samodzielne danie.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!