Składniki: 400 g mąki, 200 ml kefiru, 200 g twardego żółtego sera, 10 g proszku do pieczenia, 1,5 łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, 5 jajek i kapusta do farszu.
Nadziewane pierożki na kefirze łatwo przygotować. Do kefiru dodajemy sól, cukier, proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Teraz dodajemy ser i mąkę i wyrabiamy ciasto. Otrzymane ciasto dzielimy na 7 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować, umieścić w środku nadzienie i dobrze zlepić brzegi. Smażyć na rozgrzanej patelni pod przykrywką, z dwóch stron, na średnim ogniu.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!