Składniki: 7 ziemniaków (najlepiej młodych), 300 g pieczarek, 50 g masła, 100 g żółtego sera, 2-3 ząbki czosnku, sól, koperek.
Podsmażyć pieczarki. W maśle, w którym smażyły się pieczarki, ułożyć młode ziemniaki dobrze umyte (można je trochę przedtem podgotować), przekrojone na 4 części ale nie do końca. Do każdego ziemniaka włożyć trochę masła (można wcześniej wymieszać z czosnkiem) i wstawić do piekarnika.
Kiedy ziemniaki będą gotowe można na każdy z nich położyć kawałek żółtego sera i na chwilkę ponownie wstawić do piekarnika. Na talerz udekorowany grzybami wyłożyć ziemniaki z koperkiem. Pieczone ziemniaki z pieczarkami robi się szybko i są smaczne.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!