Składniki do naleśników: 2 szklanki mąki, 0,5 litra mleka, 3 jajka, 1 łyżka cukru. Składniki na nadzienie: 500 g pieczarek, 1 cebula, 100 g żółtego sera, szczypiorek, sól.
Robimy ciasto: mleko, jajka, sól i cukier wymieszać (można mikserem) i zostawić na 20 minut. Upiec naleśniki.
Robimy nadzienie: podsmażyć pokrojoną cebulę i grzyby, doprawić solą i pieprzem. Do grzybów dodać szczypiorek. Zetrzeć ser. Na środek naleśnika układamy łyżkę grzybów i posypujemy serem. Zawijamy naleśniki i podajemy do stołu.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!