Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 cebula, 4 jajka, 2-3 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, olej, 100 g sera żółtego twardego, sól, pieprz.
Ugotować ziemniaki i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojoną drobno cebulę, 2 jajka i tarty ser. Wszystko doprawić i dobrze wymieszać. Uformować racuchy ziemniaczane, maczać w jajku i bułce tartej i smażyć.
Smakosz Kresowy
2 komentarzy
zosia
24 października 2014 o 15:52Witam bardzo serdecznie. Wszystkie przepisy kulinarne są wspaniałe, przepyszne i zdrowe. Ja też postaram się tak smacznie ugotować. Pycha. Pozdrawiam. Dziękuję Zosia
Przemek
3 lipca 2020 o 08:46Bardzo dobre racuchy piekła moja sąsiadka pozdrawiam obie kucharki z Marek