Składniki: 150 g margaryny, 230 g śmietany, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 szklanki cukru, 50 g czekolady, szczypta soli. Do zrobienia kremu: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 200 g masła.
Najpierw robimy krem: skondensowane mleko wymieszać z masłem. Następnie wymieszać margarynę z cukrem, dodać śmietanę, sól mąkę, proszek do pieczenia. Zrobić ciasto i podzielić na 6 części. Wypiec pojedyncze cienkie warstwy. Każdą z nich posmarować kremem. Placek „zza Buga” polać dodatkowo rozpuszczoną czekoladą.
Smakosz Kresowy
Dodaj komentarz
Uwaga! Nie będą publikowane komentarze zawierające treści obraźliwe, niecenzuralne, nawołujące do przemocy czy podżegające do nienawiści!