Racuchy ziemniaczane

15 lipca 2013

Racuchy ziemniaczane

Racuchy ziemniaczane

Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 cebula, 4 jajka, 2-3 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, olej, 100 g sera żółtego twardego, sól, pieprz.

Ugotować ziemniaki i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojoną drobno cebulę, 2 jajka i tarty ser. Wszystko doprawić i dobrze wymieszać. Uformować racuchy ziemniaczane, maczać w jajku i bułce tartej i smażyć.






Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Racuchy ziemniaczane

  1. zosia Odpowiedz

    24 października 2014 w 15:52

    Witam bardzo serdecznie. Wszystkie przepisy kulinarne są wspaniałe, przepyszne i zdrowe. Ja też postaram się tak smacznie ugotować. Pycha. Pozdrawiam. Dziękuję Zosia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *