Domowy „koniak”

15 sierpnia 2013

Domowy "koniak"

Domowy „koniak”

Składniki: 3 litry wódki, 8 goździków, 8 łyżeczek cukru, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej, pół łyżeczki cynamonu, ćwierć łyżeczki wanilii, łyżeczka kwasu cytrynowego.

Wlać wódkę do 3-litrowego szczelnego naczynia. Wsypać wszystkie składniki, wymieszać – aż do rozpuszczenia się cukru. Przykryć szczelnie. Pozostawić na 14 dni w ciemnym miejscu. Potem przecedzić domowy „koniak” przez gazę i rozlać do butelek.






Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *