Instytut Przemysłu Mięsno-Mlecznego Narodowej Akademii Nauk Białorusi przedstawił najnowsze wynalazek – mięsne lody. Zainteresowani będą mogli ich spróbować na rozpoczynającej się jutro wystawie BiełAgro.
Jak pisze białoruski portal Onliner, lody w smaku przypominają „soloną kiełbasę”, a „cena nie będzie niska”. Twórcy wynalazku zakładają, że będzie to pożywna zakąska na gorące dni.
В институте мясо-молочной промышленности НАН Беларуси придумали мясное мороженое: выглядит как обычное, а на вкус похоже на соленую колбасу. Представить мороженое должны на выставке «Белагро», которая начнется завтраhttps://t.co/fxispbLjgy pic.twitter.com/VQ0E9Z32aZ
— Onliner (@OnlinerBY) September 28, 2020
Innym ciekawym nowym wynalazkiem tego instytutu są suche mieszanki do druku 3D produktów kulinarnych i półproduktów. Zawierają mięso (wieprzowina, wołowina, kurczak, każde w innym kolorze), mleko w proszku i „inne pełnowartościowe składniki”.
Oprac. MaH, onliner.by
2 komentarzy
pol
29 września 2020 o 11:08Komentowanie takiej głupoty ? Żenada !
Zdzichu Dyrman
29 września 2020 o 11:49Chylę czoła przed geniuszem radzieckich, przepraszam, białoruskich uczonych z Instytutu Przemysłu Mięsno-Mlecznego Narodowej Akademii Nauk Białorusi. Ten przełomowy wynalazek w postaci lodów kiełbasianych z pewnością zrewolucjonizuje metody żywienia społeczeństw całego świata i rozwiąże prolblem głodu w krajach trzeciego świata z Białorusią włącznie.