Ziemniaki zapiekane z serem

24 kwietnia 2013

Ziemniaki zapiekane z serem

Ziemniaki zapiekane z serem

Składniki: 1 kg ziemniaków, 100 g żółtego sera, 1 łyżka bułki tartej, 50 g masła, sól, pieprz, koperek.

Ziemniaki umyć, oczyścić i pokroić w formie wachlarza. Ser żółty utrzeć na drobnej tarce i wymieszać z tartą bułką. Blachę do pieczenia posmarować masłem i wyłożyć na nią ziemniaki. Posolić i popieprzyć, na wierzch położyć kawałek masła. Piec 30 minut w temperaturze 180 C. Po wyjęciu ziemniaków z piekarnika posypać je serem i zapiekać jeszcze przez 15 minut. Ziemniaki zapiekane z serem podawać posypane koperkiem.






Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Ziemniaki zapiekane z serem

  1. ercia Odpowiedz

    23 sierpnia 2014 w 13:07

    A to biale pomiedzy to co???

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *