Watruszki mięsne

3 sierpnia 2013

Watruszki mięsne

Watruszki mięsne

Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 2 cebule, szklanka mleka, 250 g bułki, 200 g żółtego sera, sól, pieprz.

Do mięsa dodać bułkę wymoczoną w mleku, cebulę drobno posiekaną (albo zmieloną), sól i pieprz. Dobrze wymieszać farsz. Ulepić kotlety, w każdym zrobić dołek i włożyć drobną pokrojoną cebulę. Z góry posypać tartym serem. Postawić do piekarnika na 30–40 minut. Do stołu można udekorować szczypiorkiem. Watruszki mięsne są  smaczne i soczyste.






Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *