Strudel z grzybami

20 grudnia 2013

Strudel z grzybami

Strudel z grzybami

Przepis na Wigilię z dawnej „Kucharki Litewskiej”: strudel z grzybami.

Zrobić ciasto z jajami jak na zwyczajny makaron, rozwałkować, nałożyć ugotowanemi i usiekanemi grzybami podsmażonemi z cebulką, pieprzem i solą w maśle, zwinąć wzdłuż, potem w koło, włożyć do obszernego rądla, zalać wodą wrzącą i ugotować. Na wydaniu odcedzić, pokroić na spore ukośne kawałki i oblać masłem z sucharkiem.






Kucharka Litewska (, 1881)

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:
Tagi:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *