Paszteciki z grzybów

20 grudnia 2013

Paszteciki z grzybów

Paszteciki z grzybów

Przepis na Wigilię z dawnej „Kucharki Litewskiej”: paszteciki z grzybów.

Podsmażyć masło z cebulką, a w niem łyżkę stołową mąki i włożyć ugotowane i usiekane grzybki, parę łyżek śmietany, wymieszać na ogniu aby zgęstniało, ostudzić, nakładać do ciasta francuzkiego lub zaparzanego, osypać sucharkiem i zapiec. Dla odmiany można dodać usiekanych jajek twardych, a zamiast mąki użyć sucharka.






Kucharka Litewska (, 1881)

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *