Deser wschodni

30 kwietnia 2013

Deser wschodni

Deser wschodni

Składniki: 500 g twarogu, 100 g śmietany, 150 g cukru, 500 g krakersów, 3 banany, mleko skondensowane, 2 szklanki zwykłego mleka.

Mieszamy twaróg ze śmietaną i cukrem. Na folii układamy w trzy rzędy krakersy, uprzednio mocząc je w mleku. Na krakersy wykładamy masę twarogową, z góry układamy pokrojone banany albo inne owoce. Na to kładziemy kolejną warstwę z krakersów, masy i owoców. Przy pomocy folii możemy całość złożyć w formie domku. Z góry można posmarować mlekiem skondensowanym albo kremem. Posypać tartą czekoladą i orzeszkami. Deser wschodni wstawić na parę godzin do lodówki.






Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *