Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Z kuchni kresowej: Wywar z głogu na nadciśnienie

14 lutego 2012

Głóg pomaga. Szczególnie do leczenia nadciśnienia przydatne są różne płyny z głogu.

Należy wziąć jedną stołową łyżkę płodów (posiekanych) lub kwiatów i zalać 200 mg wrzątku w emaliowanym przykrytym naczyniu. Potem przez 15 minut grzejemy nad parą, przez 45 minut studzimy. Filtrujemy, dolewamy wody gotowanej do 200 mg. Pijemy po pół szklanki trzy razy dziennie do jedzenia.

„Wędrówki po Grodzieńszczyźnie” Stanisława Poczobuta




Wrzuć na:
Tagi:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *