Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone


Śledź smażony

7 grudnia 2012

Śledzia oczyścić, ściągnąć skórkę, wyjąć kość grzbietową, odrzucić główkę i ogonek, wymoczyć w mleku, posypać mąką, zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce i dać na wrzące masło. Gdy się przyrumieni, ułożyć na talerzu, ubrać zieloną pietruszką i podać na stół. Śledź smażony można być także podawany z jarzynami.

Smakosz Kresowy

Wrzuć na:
Tagi:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Śledź smażony

  1. Kuchnia Kresowa Odpowiedz

    10 grudnia 2012 w 22:30

    Szanowny Panie Kucharzu Kresowy,
    Odrzucić główkę i ogonek to ja jeszcze dam radę; ale ściąć skórkę i wyjąć kość grzbietową – to już wyższa szkoła jazdy.
    Podobno, jak się jest praworęcznym, trzeba śledzia ułożyć główką w prawą stronę (a jak leworęczny – odwrotnie) i zdecydowanym ruchem zrobić to, co Pan pisze.
    Dodam, że kilka razy próbowałam – nieskutecznie – na śledziu i na innych rybach też, o czym ze smutkiem przed Wilią powiadamiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *