Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

  • Śledź smażony

    Śledzia oczyścić, ściągnąć skórkę, wyjąć kość grzbietową, odrzucić główkę i ogonek, wymoczyć w mleku, posypać mąką, zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce i dać na wrzące masło. Gdy się przyrumieni, ułożyć na talerzu, ubrać zieloną pietruszką i podać na stół. Śledź smażony można być także podawany z jarzynami.

    Smakosz Kresowy

    Wrzuć na:
    Tagi:
    7 grudnia 2012

    1 odpowiedź Śledź smażony

    1. Kuchnia Kresowa Odpowiedz

      10 grudnia 2012 w 22:30

      Szanowny Panie Kucharzu Kresowy,
      Odrzucić główkę i ogonek to ja jeszcze dam radę; ale ściąć skórkę i wyjąć kość grzbietową – to już wyższa szkoła jazdy.
      Podobno, jak się jest praworęcznym, trzeba śledzia ułożyć główką w prawą stronę (a jak leworęczny – odwrotnie) i zdecydowanym ruchem zrobić to, co Pan pisze.
      Dodam, że kilka razy próbowałam – nieskutecznie – na śledziu i na innych rybach też, o czym ze smutkiem przed Wilią powiadamiam

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *